10 tankar om februari

10 tankar om februari

Februari är här och eftersom jag tycker Kugges lista är så fantastisk tänker jag att vi fortsätter med den så länge den känns rolig att fylla i, så här kommer 10 tankar om februari. Januari gick bättre än väntat så jag hoppas att februari också blir en någorlunda bra månad. Sedan blir det mars och då brukar jag få årstidsbunden depression, så jag räknar med att depressionen blir värre då igen. Det har liksom hänt varje år sedan jag var åtta att jag blir nedstämd på våren, så det ska nog ske något smärre mirakel för att det INTE ska hända i år igen. Men det tar vi sedan. Nu är det ännu vinter.

Första tanken under månadens första morgon:

Jag blir och sover lite till. Den senaste veckan har jag varit jättetrött och det var skönt att märka att det är lördag och bara sova vidare när jag vaknade.

Jag ska jobba med:

Jag ska fortsätta med samma som i januari, gradun och eftisledarjobb på eftermiddagarna.

Jag ska skriva:

En massa blogginlägg! Bloggivern har börjat komma tillbaka igen efter att ha varit lite sovande i slutet av förra året. Troligtvis var jag för trött för att prioritera bloggen då. Januari var också statistikmässigt en bra bloggmånad och även om det här inte väger tyngst är det alltid roligt när folk hittar hit.

Maträtt jag vill testa:

Hmmm, jag vet inte. Men jag ska äta åtminstone en Runebergstårta och en fastlagsbulle.

Den här boken ska jag läsa:

Har ingen som helst läslust just nu, men kommer troligtvis att läsa böcker med barnen på jobbet, så det är väl någon av dem då. Fast just det, har ju reserverat Kaijan Anderssons bok Livsviktigt på bibban. Så den vill jag läsa. Nu är jag inte förälder men jag jobbar med barn och funderar mycket på det här i de sammanhangen.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Troligtvis att öva på att fotografera. I morgon har jag nämligen ett fotografuppdrag i Åbo. Jag brukar ju ha kameran med när vi har fester och liknande med mina vänner och så fotar jag ju ganska mycket till bloggen och instagram, och nu kommer jag att få använda det här också semiprofessionellt. Det blir roligt. När det gäller sången har jag precis börjat sjunga operaarior med min sånglärare, och det känns som ett stort steg framåt och jätteroligt! Jag känner mig inte ännu bekväm med att spela in det här förutom för mig själv, men kanske snart? Följ mig gärna på youtube om min musikaliska resa intresserar dig!

En målsättning som är möjlig att nå:

Jag håller just nu på med ett större stickprojekt som jag hoppas blir färdigt i februari. Det är inte hela världen om det inte blir det men det skulle vara kul.

Jag är mest kluven till:

Gradun nu igen. Kommer säkert att svara så ända tills den är inlämnad. Men den har förvånat mig med att inte kännas som ett dödsstraff hittills. Men den känslan kommer väl förr eller senare ändå.

Det här ger mig energi just nu:

Utevistelsen på jobbet! Jag vet att jag låter som världens hurtbulle men faktumet att jag ser dagsljus utomhus åtminstone en timme varje jag har faktiskt gjort under för min nattsömn och mitt humör under dagarna.

Det här ser jag mest fram emot:

Sportlovet! Ja, jag kommer att ha sportlov i år. Eftersom eftisen jag jobbar på naturligtvis följer skolans kalendrar när det gäller skoldagar och lov har jag ledigt från mitt vanliga jobb då. Jag kommer att delta i utbildningstillfällen under några av dagarna, men jag tänkte passa på att vara lite ledig också då. Jag märkte att jag mår så mycket bättre om jag ungefär varannan månad har en lite längre ledighet än bara vanliga veckoslut, så det strävar jag efter att kunna hålla. Det kommer att fungera den här vårterminen tack vare att påsken är i mitten av april.

Tagen i februari 2017. Förhoppningsvis kommer det lite snö också i år i februari.

Det var den listan, och hoppas ni tyckte om att läsa den. Jag kommer som sagt att fortsätta fylla i den i början av månaderna så länge som den känns rolig att fylla i. Jag tror det kommer att vara intressant att läsa de här inläggen om några år, så därför fyller jag i dem. Det är så lätt att man glömmer vad man går igenom men genom en blogg finns en del av minnena kvar också i framtiden. Nu ska jag ladda kameran, kolla att jag har batterier till blixten, kolla att jag har minneskort med minne kvar och packa lite byteskläder då jag åker direkt till jobbet och efter det sånglektionen på onsdag. Vi hörs igen senare i veckan!

2 svar

  1. Kugge skriver:

    Så kul att du fyller i listan! 🙂 Jag har ju fått idén ursprungligen från Satu Rämö, ändrade bara några frågor så att de skulle passa mig bättre. Hoppas du får en bra månad!

Kommentarer är stängda.