En bra studiesommar? – 10 tankar om juni

En bra studiesommar? – 10 tankar om juni

Sommaren är här, insjungen och allt. Fast just nu känns det inte som att det är så mycket sommar, om man jämför med förra veckan. Nu är det redan den femte juni (och därmed tio år sen jag tog studenten, herregud) och alltså verkligen på tiden med månadens lista. Jag behövde lite paus från social media så därför publicerar jag det här inlägget först nu. (Eftersom jag delar mina inlägg på some) Jag vet att de här inläggen inte är era favoriter, men jag tycker om att fylla i den och läsa de äldre listorna några månader senare- så därför fyller jag ändå i dem. Listan är som vanligt lånad av Kugge.

Första tanken under månadens första morgon:

Fan, har jag glömt väckarklockan på nu igen? för att en stund senare komma på att sambon ju faktiskt ska jobba den dagen.

Jag ska jobba med:

Gradun. Ja, den här sommaren har jag faktiskt inte fixat något annat program åt mig. Det var ju meningen att jag skulle skriva gradu redan sommaren 2018 men sedan sökte jag praktikplats lite för att testa, fick den och fortsatte sedan jobba för samma arbetsgivare i nästan två år. Eftersom jag är så slut efter den här senaste våren så tänker jag också vara lite ledig den här sommaren, och den här veckan är faktiskt en sån då jag varit mest ledig. Jag har varit så trött att jag blivit tvungen att ta tupplurar flera dagar i rad, och normalt är jag världens sämsta på tupplurar. Iofs har jag inte somnat en enda gång nu heller men jag har behövt vila mitt på dagen alltså. Det var standard senast sommaren 2017 och då var jag sjukskriven för bl.a. utmattning.

Jag ska skriva:

Gradu, eller så är det tänkt i alla fall. Kan ju hända att jag mest läser men det är ju också att jobba på gradun. Och några blogginlägg också men eftersom folk alltid tycks vara mindre intresserade av bloggar på sommaren kommer jag kanske att publicera lite färre inlägg också här och samla inspiration. Som jag skrev förra veckan är jag ganska skrivtrött just nu.

Maträtt jag vill testa:

Ja du. Ingen aning.

Den här boken ska jag läsa:

Doktorsavhandlingar och andra böcker om namnforskning.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Alltså troligtvis att prata om att ha tid för gradun. Våren 2018 då jag skulle börja med gradun fick jag en enorm dipp i mitt mående och därför blev inte mycket gjort, sedan började jag jobba heltid och nu våren 2020 då jag jobbade deltid hände Corona. Som stängde ner alla bibbor och arkiv. Och därmed hindrade mig från att skriva den där jävla gradun. Arkivet öppnade i måndags och jag var faktiskt dit i tisdags. Eftersom man nu måste boka fixade jag mest kopior av materialet så att jag kommer åt det också hemifrån. På så sätt kan jag ha lite lösare tidsplanering och faktiskt ha en fin studiesommar den här gången. Det hade jag inte senast jag hade en studiesommar år 2014.

Och en annan sak var ju virtualkören som jag var med i. Videon släpptes i tisdags och det blev ju faktiskt riktigt bra. Om ni vill ha något att göra kan ni ju söka mig i videon. En ledtråd: jag har glasögon på mig.

En målsättning som är möjlig att nå:

Kanske graduavsnittet om tidigare forskning? Eller åtminstone börja på det. Är som sagt ganska slut efter den här våren med både Corona och allt annat så jag vill nog lite varva ner också och inte ställa för höga krav. Får se hur bra det går med det.

Jag är mest kluven till:

Om vi säger som så att det finns orsaker till att den där gradun blivit uppskjuten så fort det funnits ens en liten uns av en anledning till det så kan ni nog räkna ut vad jag svarar här.

Det här ger mig energi just nu:

Musiken, som alltid. Och faktiskt att lite få börja träffa vänner igen. Och kombinationen av dessa ♥️  Har faktiskt ett ganska spännande musikprojekt på g till min youtubekanal. Prenumerera gärna!

Det här ser jag mest fram emot:

Att lite mera få styra över min tid i och med att jag inte har något jobb förutom något enstaka fotouppdrag förrän i augusti då eftis öppnar igen. (Kyllä, fortsätter som eftisledare också på hösten.) Och att få träffa vännerna igen- i morgon är det dags första gången på ett tag. Börjar nog vara lite trött på Skype och Zoom nu faktiskt 😀

Ja, det var den listan. Bara en jobbig sak har hänt hittills i juni, och jag hoppas att det skulle hållas så. Maj var nämligen inte världens roligaste månad i år. Men nåja, vad kan man mera åt de? Och nu när jag vet att ni vill veta hur jag såg ut för tio år sen när jag tog studenten tänkte jag avslöja det för er. Så här:

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla min facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!