Höstlistan

Höstlistan

Jag är tillbaka på jobb efter höstlov, och då också tillbaka på bloggen. Eller ja, officiellt var jag permitterad i torsdags och fredags. Det är jag under skollov då eftis också förstås är stängt. Jag hittade en höstlista på någon Sevendaysblogg för någon vecka sedan, så jag tänkte att jag också skulle fylla i den. Så här är några tankar om hösten 2020. Jag ska försöka komma tillbaka till bloggen också med annat än listor, men nu är jag i en skrivsvacka som jag inte riktigt vet hur jag ska ta mig ur.

Beskriv din höst med tre ord?

Musik, eftis och gradu. (Och om jag hamnar i karantän är det musik, karantän och gradu.)

Vad var bäst med sommaren?

Sommaren i år var extremt tung. Om jag haft ett jobb eller fått studiestöd skulle jag ha behövt sjukledigt. Jag skulle ju studera men det tog stopp. Jag var för trött och känslig och allt kändes bara hemskt. De värsta dagarna hade jag självskade- och självmordstankar. Ja, igen. Så jag vet inte. Men det var bra att Coronasituationen var lite lugnare och att vi fick vara i Estland. Det och kräftskivan med vännerna var kanske bäst. Och nu om någon jävel kommer och säger att alla hade det jobbigt så blir jag arg. Ja, jag vet. Men det gör inte mina självskadetankar i somras mindre riktiga och jobbiga.

Känner du dig klar med sommaren?

Efter sommaren som varit så absolut jo.

Hur mådde du förra hösten?

Helt ärligt var jag nog ganska stressad. Jag visste inte hur länge jag skulle fortsätta på mitt dåvarande arbete samt hur jag skulle hinna få färdigt allt före jag slutade där. Samtidigt var jag ganska orolig över hur mycket av min självkänsla som skulle försvinna om jag slutade på arbetet, eftersom jag vet att just det arbetet gav mig en viss status. Tyvärr har jag märkt att en del människor ser ner på eftisledare men jag tar det faktiskt inte så personligt som jag trodde jag skulle göra. Och i övrigt gillar jag faktiskt jobbet som eftisledare mer än jag kom ihåg från tidigare.

Vad är dina planer för hösten?

Just nu vågar jag faktiskt inte planera så långt. Situationen med corona har ju nu igen blivit mycket värre så jag antar att en del grejer kommer att behöva avbokas. Men jag ställer faktiskt in mig på karantän och papperskrig i något skede. Och coronatest förstås. En vän fyller 30 idag och vi firade lite blygsamt på veckoslutet, och så är jag bjuden på små tillställningar lite senare i höst också. Annars ska jag försöka öva mycket både sång och piano.

Hur höstmyser du?

Med något handarbete och en podd eller youtube.

Vad kommer du dricka i höst?

Kaffe och vatten säkert.

Vad tittar du på?

Jag och sambon kollade faktiskt på traditionell TV en tid tidigare i år då båda var så slut så vi inte orkade välja program. Det kom bara Friends hela tiden och på varenda kanal så vi började se på det på Netflix. (Nej, jag har inte sett serien förut, bara något enstaka avsnitt.) Och jag måste säga att jag tycker det är bättre än jag trodde jag skulle göra. Men fortfarande är det ingen favoritserie. Jag tror man borde ha sett den när den gick för att den ska vara det. I övrigt kollar jag nästan bara gamla musikvideor på youtube just nu, mycket 90-talsstuff som säkert säger en del om mig och min längtan bort från 2020.

Hur vill du se ut i höst?

Som mig själv? Jag vet inte, har inte funderat på den här frågan. Sedan är jag ju inte på långa vägar nöjd med typ något med mitt utseende men jag orkar inte lägga så mycket energi på det mera.

View this post on Instagram

Kanske lite sent men ändå så klart! #imwithsanna

A post shared by Fredrica Nyman (@fredricanyman) on

Vad är värst, kylan eller mörkret?

Alltså jag vet inte om något av dem ens stör mig så farligt. Tycker om att vara påklädd och att kunna somna på nätterna för att det inte är ljust. Men nog har jag faktiskt märkt av en trötthet av mörkret, så det är väl kanske ändå det. Hur mycket jag än skulle vilja säga att jag är pigg på hösten (för att jag alltid är så förbannat trött och nedstämd på våren. Jävla skitårstid!!!) så är det kanske inte riktigt sant. Fryser hela tiden gör jag ändå så det är jag van vid.

Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?

Jobbade på arkivet. Sålde en bil, och övade en massa sånger till diverse projekt.

Hur förbereder du dig inför vintern?

Övar julsånger. Tar fram vinterkläder.

Vad ser du fram emot just nu?

Höstlovet som jag sett fram emot länge gick ju redan, men jag ser redan fram emot att få träffa några av vännerna på nytt om två veckor. Och lite hemligheter till youtube också, som ni snart får veta mera om.

Det var den listan, får se hur hösten 2020 kommer att gå till historien. Det man vet nu iaf är att man aldrig kan veta hur något slutar. I övrigt nådde ju min youtubekanal äntligen 100 prenumeranter! Herregud så jag har fått jobba för det, men nu har jag alltså min egen custom url. Gå gärna in och prenumerera också du om du är intresserad av mitt musicerande!

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!