Och där gick årsdagen

Och där gick årsdagen

I lördags var det igen den 29 maj. Dagen som år 2015 förändrade mitt liv totalt. Dagen då jag blev sjukskriven för svår depression. Ja, för det var diagnosen. Jag var också så utbränd man kan bli, men utmattningssyndrom fanns inte i Finland då. Och det ser inte ut som att det nu heller har ett eget diagnosnummer. Men jag vet att processen är igång nu iaf. Fpa har till och med börjat erbjuda något slags rehabilitering för personer med utmattning, men jag vet ju förstås inte vilken kvalitet den har. För jag har fått vård för depression. 23-åringar blir inte utbrända. Åtminstone inte 2015.

Det här var första gången jag inte tänkte desto mera på den här årsdagen. Jag reagerade först när jag insåg att det dagen efter var den 30 maj, eftersom en bekant fyller år då. Tidigare har den 29 maj alltid spökat i mitt minne och jag har känt starkt obehag inför den dagen. Särskilt 2016 och 2017 hade jag massor med ångest inför den dagen. Den har känts lite som en dag då jag måste bevisa för världen att jag går i rätt riktning. Det märks tydligt i mina tidigare blogginlägg kring den här dagen. Här finns ett, här är ett och här ett till. Också förra året kändes den här dagen som ett prov eftersom det förutom en femårsdag sedan sjukskrivningen också var vårens sista arbetsdag. Här kommer ni till förra årets inlägg om dagen.

Jag vet att det är ett framsteg att jag inte mera tänkte på den här dagen. Att den fick fara utan att jag tog nästan någon notis om den. Det är ju bara en dag som alla andra egentligen, men för mig har den alltså tidigare varit en stor dag. Men jag vet också att den här vårens stress är en stor del av varför jag inte tänkte på den. Den här vårens stress är också orsaken till att bloggen stått så tom nu de senaste månaderna. Men det här bevisar för mig att jag kan göra vardagliga grejer också den 29 maj. Fast jag för sex år sedan blev sjukskriven för svår depression. Jag behöver inte lida och kompensera för det här resten av mitt liv.

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla bloggens facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!