Hur mycket jobbar du utanför arbetstid?

Hur mycket jobbar du utanför arbetstid?

[Insert text om att jag varit frånvarande p.g.a. mycket program och efterföljande trötthet. Nu kan blogginlägget börja.]

För några veckor sedan fick jag något slags automatiskt mejl till min jobbmejladress från någon serviceproducent inom it. Det handlade om något slags hjälpmedel för att mäta hur effektivt man arbetar. Redan här lyser det rött i mina ögon men det som verkligen fick mig förbannad var en formulering som kom senare i mejlet. Det handlade om att man med hjälp av det här fantastiska verktyget skulle få en bild av hur mycket man jobbar utanför arbetstid. Alltså herregud. Jag blir fullkomligt rabiat av det här.

Man ska inte behöva jobba utanför arbetstid. Arbetstid betyder ju uttryckligen tiden då man arbetar? Vad är otydligt med det? Och sen har man mage att undra varför fler och fler blir utmattade och deprimerade? Kanske för att det här samhället tycker att man ska leva för sitt jobb samtidigt som man ska vara perfekt på alla andra plan i livet också?

Jag har gjort ett principbeslut att när arbetsdagen är slut så är den slut. Då kollar jag inte mera mejl eller jobbar på annat sätt, och jag hoppas kunna hålla det här i flera arbetsförhållanden. Jag ÄR inte mitt jobb, och jag VILL inte ens bli det. Kommer jag på någon idé eller någon lösning på något problem jag grubblat över på dagen försöker jag snabbt anteckna den och sedan göra annat.

Ibland har det skurit sig med kollegor på grund av mitt beslut, och det bevisar ju bara att förväntningarna på personer i min ålder inte är riktigt realistiska. Men jag vill INTE bli utbränd på nytt. Jag kände mig så utanför i princip i alla sammanhang under min sjukledighet att dit vill jag inte igen. I vissa fall upplever jag det utanförskapet ännu och så kommer det säkert att vara länge. 

Nu har jag ännu ledigt veckan ut och sen är det jobb igen från och med nästa vecka. Det kommer material till YouTube redan i morgon och förhoppningsvis hit också kanske redan nästa vecka. Tills dess kan du prenumerera på mig och gilla bloggens och musikens facebooksida samt följa mig på Instagram. Vi hörs igen så småningom!