Karolinas blogglista

Karolinas blogglista

Den här listan hittade jag hos Karolinas kaos. Eftersom hon skrev att hon älskar att läsa andras blogglistor tänkte jag också fylla i den. I morgon åker jag redan hem till Esbo. Veckan här i Jakobstad har varit rolig men det ska bli jätteskönt att komma hem också. Och jag har faktiskt saknat mina kollegor i Helsingfors också så det ska bli roligt att träffa dem när jag kommer tillbaka till jobbet på måndag.

Vilket schampo använder du just nu?

Det är något Cutrinschampoo som ska ta bort missfärgningar p.g.a. mineraler i vattnet. Sen jag flyttade till Esbo har jag fått mycket gulare hår än tidigare och jag tror att det beror på vattnet. Jag har färgat håret senast 2015 och då var det någon toning jag lade i för att jämna ut färgen. (Min utväxt var ljusare än resten av håret) Så silverschampoo hjälper inte mot det här. Men i och för sig har jag naturligt lite röda toner i mitt hår så jag ska väl inte kämpa emot dem egentligen. Jaja, cutrinschampoot funkar väl så där. Men det gör håret rent och luktar gott, och jag hittade det billigt i Lumenes fabriksbutik som finns ganska nära där jag bor.

Vad var det senaste du tittade på på tv?

Den här veckan har jag faktiskt kollat på tv. Det gör jag i princip aldrig hemma. Eller, jag kollar på Netflix eller YouTube på själva TV:n. Så om det är TV kollar jag nog på TV, men aldrig ”gammel-tv” där man måste veta vilket klockslag ett visst program kommer. Aamu-TV var troligtvis det senaste jag såg på TV, innan jag jobbade alltså.

Vad hade du på dig för skor idag?

Mina Björn Borg-vinterskor som jag fick delvis i julklapp av min sambo. De är sköna.

Ett starkt minne från högstadiet? 

Alltså högstadiet är ganska höljt i dunkel för mig. Jag minns inte riktigt så mycket från den tiden. Det kan ju vara att det är en biprodukt av utmattningen, att sådant här inte längre ”ryms med”. Det första jag börjar tänka på var när vi hade haft en s.k. modeshow där vi visat upp det vi sytt i textilslöjden. Jag var i princip ”boss för hela skiten” och när jag hållit mitt tacktal fick jag sedan höra om alla jag INTE tackat. Det som var spännande i det här var att de alla hade hört mitt tacktal flera gånger under övningarna, men valde att säga om det här efter att allt hållits, så jag kunde ju inte rätta till det på något vis. Nu tycker jag lite eget fel om den saken, men minns att jag ville sjunka genom jorden efter det här. Ett annat minne jag kom att tänka på var när jag stammade under en finskalektion och någon skrattade, troligtvis åt något annat, och jag sedan inte pratade finska om det inte var ”riktig pakko” på flera år. Också den gången då en sade ”Green Day sucks” efter att jag och min kompis hållit en 20 minuters presentation om just Green Day. Det här har jag skrivit om tidigare. Ja, nog kom det ju en del sedan också. Inte så roliga saker kanske men gymnasiet var också en mycket bättre tid för mig än hög- och lågstadiet. Gymnasietiden var den tid som jag minns som lyckligast i mitt liv faktiskt. Fast nu när jag tänker på det var det nog ganska mycket ångest med i spelet också sista året i gymnasiet. Men inte ens nära på lika mycket som tidigare, eller senare.

Vem är din senaste kändiscrush?

Nu kommer jag att låta tråkig men jag fattar faktiskt inte det här med kändiscrushar. Var det inte något man hade när man var 15? Det skulle väl i så fall vara någon i Green Day då. Åtminstone en musiker för jag har aldrig riktigt brytt mig om andra kändisar.

Vad drömde du om förra natten?

Jag minns faktiskt inte. Jag drömmer fortfarande ganska mycket men förra nattens drömmar har jag glömt. Jag minns bara att jag hade lite svårt att somna, då jag sett på en TV-serie på Netflix som rörde upp ganska mycket jobbiga minnen i mig.

Tänker du rösta i riksdagsvalet i april?

Jo, det ska jag. Men jag vet inte ännu på vem, men det brukar klarna. Och hör nu alla Åbobor: jag har inte varit skriven i Åbo sen 2015- så ni som rekommenderar Åbokandidater åt mig kan sluta med det. Jag röstar i Esbo. Och märkväl, Esbo- inte Helsingfors.

Vilken är din go-to låt när du behöver pepp?

Jag tror faktiskt det är någon av mina gamla Celine Dion-favoriter. Åtminstone musikinspiration får jag då jag påminns om hur mäktigt det var att upptäcka musiken. Här kommer ni till spellistan med de Celine Dion- covers jag gjort:

Något som alla andra älskar, men du inte riktigt förstår dig på?

Harry Potter. Och LOTR. Jag har försökt, tro mig. Det tilltalar inte mig. Och förlåt Jane Austen men jag kommer inte längre än till sida 25 på Pride and Predudice. Jag har försökt hur många gånger som helst. Överhuvudtaget sådana där böcker och filmer som blir megapopulära bland den stora massan. (Jag vet att jag låter som en snobb nu, men det brukar vara så här. Säkert finns det populära böcker och filmer jag bara älskar men jag kommer inte nu på någon.) Kändiscrushar (-er?) måste jag väl nämna här också.

Har du irriterat dig på något idag?

Min snuva. Riktigt typiskt att förkylningen bryter ut den veckan jag är på arbetsresa och inte bara kan avboka saker hur som helst. Men iofs bättre att den bröt ut den här veckan när jag ändå missade sånglektionen. Så kanske jag kan gå som vanligt nästa vecka då.

Lil’ + det senaste du åt = ditt rapper name. 

Lil’ Croissant.

Visa det senaste fotot du tagit med din mobil – och berätta om det.

Jag har ju en massa Jeppisrelaterade bilder i telefonen nu, men det här var faktiskt den senaste jag knäppte. Jag reagerade på att man kunde få studiepoäng för att vara tutor vid Novia, och tänkte att det skulle man aldrig i världen få vid ÅA. Fast sen kom jag på att min sambo troligtvis fick lite betalt för det då han var tutor, så det var ju bra. Och så funderade jag över vilket som är bättre. Studiepoäng är ju i princip lön också, men riktig lön är också helt extremt viktigt när man studerar. Jag vet inte- kanske man bara borde locka med båda? Så skulle det vara lättare att få tutorer menar jag. Åtminstone där jag studerat har det alltid varit brist på dem.

Det var ju helt roligt att fylla i en traditionell lista igen. Du kan ju också fylla i den om du bloggar- och kommentera här, och på Karolinas blogg, när du gjort det. Trevlig helg till er!

2 svar

  1. Karolinas kaos skriver:

    Så intressant att läsa andras svar, kul att du fyllde i! 🙂

Kommentarer är stängda.