Extremt duktig

Extremt duktig

Jag kom på att jag inte berättat vad jag ska göra senare i veckan. Men nu ska ni få veta! På torsdag kommer jag att prata i direktsänd radio om mina upplevelser av utmattningsdepression. Klockslaget är (ca) 13 och radiokanalen är X3M. Själva programmet X3M Fokus där jag ska vara med går klockan 12-14 och där vid 13-tiden är jag med. Det känns viktigt för mig att vara med i det här, men jag är förstås lite nervös för hur det kommer att gå. Det är ändå väldigt känsliga saker jag behandlar och jag har först nu på senare dagar börjat förstå hur känsliga de faktiskt är.

Jag hoppas att intervjun går att lyssna på också i efterhand eftersom jag själv inte kommer att kunna lyssna direkt eftersom jag ju då talar direkt. Och kanske finns det andra som också vill lyssna men inte har möjlighet att göra det då mitt på dagen. Jag ska fråga om det finns någon möjlighet till det här och så meddelar jag då jag vet.

Det här radiosamtalet är ju en del av YLEs satsning på att uppmärksamma krav och stress hos unga, precis som serien Så jävla duktig. Den har ni säkert redan blivit tipsade om. Hon som gjorde intervjun med mig 2016 har arbetat med det här och hon meddelade mig om att serien gjorts och att jag gärna får sprida ordet. Här hittar ni den om ni är intresserade.

Jag kommer inte själv att titta på den, eftersom jag blir triggad av andra människors berättelser. Jag har nu slutat läsa såna blogginlägg som jag vet att kan innehålla sånt av den här anledningen. Det var faktiskt bara häromdagen som jag insåg att det här beteendet inte är ett undvikande utan precis tvärtom. Genom att jag inte hela tiden tar in andras berättelser av t.ex. utmattning kan jag lättare fokusera på min egen återhämtning. För om jag hela tiden har någon annans process i bakhuvudet vet jag att jag inte kommer att kunna undvika att jämföra mig själv med den. Och det är just det jag behöver lära mig, att inte jämföra mig själv med andra. Och det försöker jag uppnå bland annat genom att låta mig själv berätta min historia. En del här på bloggen och resten i terapin. Jag ville ändå berätta om serien eftersom jag tycker att den är väldigt viktig.

Tog lite bilder i lördags och det här är en sån där misstagsbild som sedan blev min favorit. Jag tror jag gillar att jag inte ser lika osäker och blyg ut på den här bilden som jag ofta upplever att jag ser ut på bilder.

Och nu kommer ni att kunna höra en del av min historia live på torsdag och kanske också i efterhand. Håll tummarna för att jag inte blir så nervös så jag bara säger dumma saker eller att jag får en massa frågor som jag inte vill svara på. Kom också ihåg att du kan boka mig för en föreläsning om du vill höra mera! Här hittar du mina kontaktuppgifter.