Vårkultur: 10 tankar om mars

Vårkultur: 10 tankar om mars

Evighetslånga februari är slut nu då och mars är här. Februari var en tyngre månad för mig än januari och det beror säkert på flera saker, och tyvärr tror jag inte att mars kommer att kännas lättare. Så många vårdepressioner som jag har haft skulle jag istället vara förvånad om det gick åt andra hållet- att mars och april kändes som lätta månader. Men det som varit roligt med februari är att min blogg gått bra, faktiskt så har det både statistik- och engagemangsmässigt varit min bästa bloggmånad på länge. Det här inlägget fick speciellt mycket positiv feedback, både på facebook och också av bloggkommentatorn. (Stort plus för att du nu börjat stava mitt namn rätt, med C.) Det som var lite roligt var ju dock att jag länge tänkt skriva inlägget men sedan tänkte att det ändå bara är självklara saker jag nämner där, så jag var själv beredd på svalt mottagande. Tänk så fel man ibland kan ha! Men nu kör vi alltså 10 tankar om mars då, listan som vanligt lånad av Kugge

Första tanken under månadens första morgon:

Vad jag minns funderade jag hur mycket klockan var, kollade att den var 7.54 och blev i sängen och drog mig en stund till. 

Jag ska jobba med:

Eftis och gradun. Ja, i den ordningen. Jag har konstaterat att jag mår bättre om jag tänker att eftis är min huvudsyssla och gradun min bisyssla. 

Jag ska skriva:

Gradu och blogginlägg.

Maträtt jag vill testa:

Den här svarar jag alltid öööh… vet inte på. Finns väl inget säsongsbetonat i mars i år? Typ påskägg alltså. Men dem kan man ju äta ändå eftersom de redan säljs i butiken. 

Den här boken ska jag läsa:

I skolan jag jobbar har de läsmånad nu, och enligt den borde vuxna läsa minst 500 sidor under mars månad. Jag funderade först på om jag skulle delta i det här men sedan kom jag till insikten att nej, jag bestämmer faktiskt själv vad jag vill göra på min fritid. Men eftersom jag gillar Kugges blogg och hennes debutbok faktiskt är en av de två romaner jag läste under 2018 ser jag fram emot att läsa hennes andra bok när den kommer ut i slutet av mars. Utöver den ska jag väl läsa en massa noter och transponera dem med en viss dag i september i åtanke men annars vet jag inte. Jag skrev förresten ett inlägg om läspredikande för några veckor sedan, och det kan ni läsa här. 

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Alltså jag vet inte. Varit närvarande på jobbet så att barnen börjar känna sig trygga med mig? I februari var jag inte lika duktig med gradun som i januari så det kan jag inte svara på den här frågan. I övrigt har jag varit jätteflitig med sångläxövandet så ny repertoar blir väl aktuell snart. 

En av de arior jag jobbat med på senaste tiden. Ja, det är säkert världens lättaste aria men man börjar liksom inte med opera när man börjar med sånglektioner så jag ser det ändå som att något gått framåt.

En målsättning som är möjlig att nå:

Att skicka in materialavsnittet till gradun till handledaren. Det har jag tänkt göra den här veckan och sedan försöka börja på avsnittet om tidigare forskning. Sedan blev jag inte färdig med februaris stickprojekt men det gör inte så mycket. Jag fortsätter helt enkelt i mars bara. Och som jag redan skrev på förra frågan får jag troligtvis också nytt material att öva på med sångläraren snart, då jag övat riktigt flitigt hittills i år. 

Jag är mest kluven till:

Våren och sommaren överlag. Jag fick tidig vårångest redan i februari och varje år blir jag lika förvånad. Men nej alltså, våren är inte min årstid. Och det blir bara värre av att det här är en åsikt som anses som fel. Sedan stressar sommaren lite också eftersom den nuvarande planen är att skriva gradu och den stressar mycket och ger mig ångest. Men jag får försöka lösgöra mig själv från den, och tänka att en bra gradu är en gradu som blir skriven. Jag vill ju sist och slutligen bara bli av med den. 

Det här ger mig energi just nu:

Musiken, som alltid. 

Det här ser jag mest fram emot:

Mars kommer i år att vara en riktig kulturmånad för mig! Jag ska på flera teaterföreställningar, konserter och troligtvis också Kugges bokrelease och det blir roligt. Lite stressad är jag dock över att jag inte har så många lediga veckoslut, men jag får försöka planera det så att inte hela veckosluten går åt till program. Förhoppningsvis fortsätter också bloggframgångarna i mars. Januari och februari har som sagt varit mina bästa bloggmånader på en tid, och det beror faktiskt inte på mera ångest den här gången vilket det alltid gjorde förut. 

Lekte lite med tanken att jag skulle hålla en konsert och ”designade” programblad i canva. De blev inte jättebra utskrivna, men man skulle kanske inte skriva ut dem med vanlig kopiator ändå. Fun fact: qr-koden funkar!

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla min facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på instagram och youtube!