Magknip

Magknip

Okej att börja studera var svårare än jag trodde. Jag tror att min upplevelse av att studera varit lite väl traumatisk, och därför tror jag nu när jag går en kurs att jag aldrig mer har nån fritid. För det var så när jag sist studerade. 

Idag tror jag det får bli en pausdag från studierna, eftersom jag har helt otroligt ont i magen. Jag kan helt enkelt inte koncentrera mig på något annat idag. 

Jag märkte det redan på måndag när jag visste vad jag skulle göra i kursen, att jag tänker på den dygnet runt. Detta är antagligen orsaken till min huvudvärk och mitt magknip. Jag kan inte släppa det, fast jag skriver aktivt i nån timme eller två. 

Jag analyserar allt jag själv skriver femhundra gånger och hoppas att jag inte är för ärlig och personlig, eller dum, som jag ofta kände mig vid ÅA. Inte så att jag inte skulle ha förstått innehållet, utan att jag inte kunde plocka bort min personlighet tillräckligt. För jag upplevde ofta att personlighet är det sista du ska ha som akademiker. Jag hoppas att den kurs jag går nu ska kunna vara något slags undantag till det här. Och att jag ska orka gå den till slut. 

I februari ska jag börja i terapi (om jag får den beviljad alltså) kanske vi då kan diskutera om min känsla av att aldrig kunna göra nånting tillräckligt bra. För jag känner av den extra tydligt nu igen då jag lite smakar på studerandet.