Din dumma sill- 10 tankar om april

Din dumma sill- 10 tankar om april

Ja, då är april här. Mars som skulle vara fullspäckat med program blev ju inte det, och herregud så konstigt allt har blivit. Jag är helt slut varje dag efter att ha varit på helspänn med situationen hela dagarna. Men vi kör 10 frågor om april då, och jag märker verkligen att jag behövde skriva av mig den här gången. Listan är som vanligt hämtad från Kugges blogg.

Första tanken under månadens första morgon:

Hur kan min väckarklocka inte ha ringt ännu? Jag har ju sovit jättelänge. Sedan kollade jag att klockan bara var 6.13 och att jag alltså fick sova ännu över en timme. Sedan kom jag på att det snart var dags att ”luras” igen på instagram. Jag hade alltså ”färgat” håret igen i år, precis som 2017. Jag hade faktiskt köpt sprayfärg men resultatet blev ganska katastrofalt av den så det blev ändå en redigerad bild jag använde istället. Men i år gjorde jag det övertydligt redan från början med att använda hashtaggen #hejapril och bildtexten tycker åtminstone jag att var tydlig med att det var ett skämt. Ändå vet jag att jag lyckades lura åtminstone en person. Men fun fact är ju att jag faktiskt har haft den här färgens hår på riktigt också flera gånger. Här nedanför kan ni gå och gilla mitt aprilskämt också på instagram.

Jag ska jobba med:

Alltså ingen aning faktiskt. T.o.m. påsken kommer jag att hjälpa till vid äldreboendet som jag gjort nu sedan förra veckan. Det har varit ganska roligt och jag tycker om seniorerna och mina kollegor. Jag har dessutom fått sjunga och spela gitarr på arbetstid vilket jag alltid uppskattar. Så för min del skulle jag helt bra kunna fortsätta jobba där tills skolorna öppnar igen, om de nu alls gör det mera det här läsåret. Men jag fick senast igår mejl där det stod att ingen ännu vet hur det blir för oss eftisledare som är omplacerade just nu efter påsken, så det blir väl bara att vänta på besked just nu. Det känns lite jobbigt faktiskt att inte veta mera än så här. Men jag hoppas in i det sista att jag inte blir permitterad, för då är det noll euro som gäller för mig då jag är studerande. Och knappast är fpa ivriga på att göra studerandeundantag just nu då så många andra också är permitterade, i karantän eller har blivit av med jobbet. Fast nu läste jag att de kanske ska göra ett undantag för studerande som blivit permitterade från sina sommarjobb. Men det gäller ju just sommarjobb, som man ska ha fått också. Inte vinterjobb som jag har just nu p.g.a. att jag inte lyfter studiestöd. Men en studerande är ju ändå en studerande och ingen riktig människa och hen ska fan veta sin plats och inte behöva någon hjälp! Eget fel att man valt att utbilda sig.

Jag ska skriva:

Säkert en del blogginlägg, men jag har märkt att jag är tröttare än vanligt av den här ovissheten så det kan nog hända att de blir lite färre än tidigare månader. Jag hoppas att ni förstår.

Maträtt jag vill testa:

Jag är inte det minsta intresserad av att hålla på och experimentera med matlagning just nu.

Den här boken ska jag läsa:

Tror jag ska beställa hem Kugges bok nya bok faktiskt, men får se hur mycket jag orkar läsa. Jag har liksom inte någon naturlig relation till skönlitterärt läsande mera efter att ha studerat litteraturvetenskap och senare varit svårt utbränd. Det kan också hända att solskenshistorier om studieliv kommer att röra upp en massa ångest hos mig, eftersom min studietid verkligen inte var någon solskenshistoria. Eller så är det precis det jag behöver just nu? (Och knappast är det bara solskenshistorier i boken heller, det skulle ju bli skittråkigt att läsa då. Men den har marknadsförts lite som en tillbakablick till en bekymmerslös studietid, så därför skriver jag så här.) Handarbete, musik och övrigt pyssel lockar mer och jag försöker göra sådant som håller mig lugn och som gör mig glad. Och av någon konstig anledning har jag snubblat in på baletthörnet på youtube just nu, trots att jag aldrig dansat balett. Det är väl någon form av eskapism för mig. Fast en del av tipsen går att applicera på sjungande också- så helt onödigt är det ju inte. Och jag var faktiskt intresseanmäld till en arbiskurs i vuxenbalett i höst, men det krockade sedan så mycket med körövningar och liknande när jag sedan blev erbjuden en plats att jag stod över den här gången. Men kanske nästa år- om man nu får delta i sådant ännu då.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Alltså jag vet inte, oroat mig massor över framtiden och min ekonomi. Nu så här i efterhand känns det som att 2019 var mitt livs ekonomiska lugnet före stormen. Det är nämligen det enda året jag kunnat lita på att jag klarar mig och har jobb och pengar som blir över efter att lönen kommit och räkningarna är betalda. Det känns lite surt faktiskt. Just nu känns det faktiskt lite som att min tvångstanke om att oroa sig för annars skiter sig allt ganska sann. Och lite som att jag kommer att bli straffad för att jag kände mig någorlunda trygg förra året.

En målsättning som är möjlig att nå:

Kanske att hålla en påsksångstund på min youtubekanal? Lite lika som jag höll i lördags men då med påsktema- och kanske sångtexterna med i videorna så att ni kan sjunga med från er soffa. Vad skulle ni tycka om det?

Jag är mest kluven till:

Det här viruset, som alla andra skriver. Eller nej, jag är ju inte kluven till det. Det är skit och om det bara kunde fara bort skulle det vara jättebra. Men nu är det ju inte riktigt så enkelt. Och det är orsaken till att den här månadslistan inte är den allra muntraste. Ja och sen är ju jag ingen vårmänniska, så på det sättet är jag kanske ändå lite kluven- för jag tycker det är skönt när jag inte är ensam om att tycka att våren är skit i år. Jag skulle nog ha känt mig mera som en utomjording om det hänt i t.ex. september och folk sagt att ”ja men hösten är ju ändå skit”. Vilket alla ändå gör för småsaker.

Det här ger mig energi just nu:

Musiken, som alltid. ♥️

Det här ser jag mest fram emot:

Påsklovet, om jag har ett sådant. Men det får jag utreda på jobbet nästa vecka. I och för sig så skulle det nog smaka med extraslantar också ifall att jag behövs på jobbet, men jag skulle gärna vara ledig då ändå. På påsklördagen har jag och sambon dessutom årsdag så vi ska säkert fira den på något sätt- hemma förstås. Wappen, som jag första gången sedan 2015 tänkt fira i Åbo med mina vänner, blir troligtvis av i någon annan form i år- hurdan återstår att se. Om jag är ”instängd” i Nyland går det ju inte att åka till Korpo med några vänner heller. För övrigt stör det mig inte alls att hålla mig inom Nylands gränser, jag har själv valt att bosätta mig här. Åbo är inte världens medelpunkt. Annars vet jag inte riktigt. Jag ser väl fram emot att få veta mera om min jobbsituation just nu och över sommaren, för om arkiven och biblioteken fortsätter hålla stängt över sommaren kan jag ju inte skriva så mycket gradu heller då, så jag skulle i princip kunna jobba lite.

Ja, jag är inte särskilt glad just nu men det måste jag inte vara heller. Tvärtom är det mycket bättre att få utlopp för de jobbiga känslorna så kan de så småningom bytas ut till trevligare sådana. Min depression har absolut gått till det svårare hållet under den här våren p.g.a. all osäkerhet och oro. Om ni vill kan jag också försöka sammanfatta det här i ett blogginlägg men nu ska jag nog se några balettvideor och sticka lite. Vi hörs igen nästa vecka! Ta hand om er där hemma!

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla min facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på instagram och youtube!