Sköna maj, välkommen? 10 tankar om maj

Sköna maj, välkommen? 10 tankar om maj

Maj är här, och det betyder att det är dags för Kugges månadslista igen. Wappen blev ju annorlunda än tänkt. Originalplanen var att jag skulle åka till Åbo med kompisarna och fira vad som troligtvis är min sista ÅA-studerandewapp, sedan kom Corona och vi planerade en wapp med några vänner i Korpo. Ännu på onsdag var jag på väg men sen hände en grej som gjorde att jag valde att inte åka. Klart jag blev ledsen över att inte träffa kompisarna, men jag behövdes här på hemmaplan den här gången så det blev en lugn hemmakväll. Vännerna förstod också situationen men de hade saknat mig, vilket ändå kändes helt skönt för mig att höra. Jag var nämligen helt säker på att alla var arga på mig igen där ett tag, men jag har lärt mig att det är ett trauma jag har från tidigare och att det sällan stämmer in på folk. Men nu är maj här, och det är alltså sista månaden på en tid då jag vet varifrån mina pengar kommer. Kul.

Mjöd fick jag i mig trots att wappen var mycket annorlunda än planerat.

Första tanken under månadens första morgon:

Men jag stängde ju av väckarklockan när jag gick och lade mig? Vaknade vanlig tid av min väckarklocka alltså som jag var helt säker på att jag stängt av.

Jag ska jobba med:

Just nu är jag på semester. Sen från och med den 11.5 är det tillbaka till eftis som gäller, efter nästan två månaders paus. Tur att jag inte lämnade in mitt parkeringslov eller nycklarna till skolan innan jag började jobba på äldreboendet. Har kommit på mig själv med att sakna eftisrutinerna massor, men jag måste medge att jag nog tyckt om att jobba med de äldre också. Mer än tidigare då jag jobbat inom äldreomsorgen. Det gör något positivt åt en då man varje dag får höra att man är snäll, omtyckt och betydelsefull. Och jag har haft väldigt trevliga och proffsiga kollegor där också. Jag vet inte ännu om jag kommer att jobba ensam på eftis eller om jag har kolleger, men eftersom skolorna nu tydligen ska öppna så har jag väl kolleger. Förhoppningsvis de som jag redan hann ha i två månaders tid. Men vi får se. Lite nervöst känns det nog nu igen.

Jag ska skriva:

Blogginlägg, och kanske lite gradu? Eftersom Nylandsgränsen är öppen nu sen en tid tänkte jag åka till ÅA:s bibba senare i veckan och hämta ut lite böcker och då kan jag åtminstone börja på avsnittet om tidigare forskning. Eftersom jag är avhandlingsskribent har jag möjlighet till det här. Oj fan, lät ju lite proffsig där. Avhandlingsskribent. Hemskt mycket egen analys kan jag inte göra nu så länge arkivet är stängt men just nu känns det helt vettigt att lite hålla ögonen öppna också på gradun så att jag inte igen måste börja helt från början.

Maträtt jag vill testa:

Ska testa igen att äta lite mer vegetariskt.

Den här boken ska jag läsa:

Läste faktiskt ut Kugges nya bok under påsklovet (eller var det veckoslutet efter?) och blev förvånad över hur mycket jag gillade den. Det här är absolut en bok jag skulle ha behövt läsa 2013-2014 nån gång då jag faktiskt trodde att folks lyckade instagramuppdateringar var det enda innehållet i deras liv- och att alla andra trivs jääääättebra med sitt studieliv och jag kände mig som den enda som inte gjorde det. Jag vet inte om jag kommer att orka läsa så mycket i maj nu, men ifall jag orkar så tar jag säkert itu med några böcker jag köpte under bokmässan. Och även om det inte lockar så mycket så måste jag väl som sagt börja ta itu med lite gradulitteratur. Igen.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

”Oroa mig för säkerhets skull” gällande ekonomin. Jag blev ju varken permitterad eller uppsagd, och om jag hade blivit permitterad skulle jag nu undantagsvis ha kunnat få min lön ersatt också fast jag är studerande. Ja, SÅ besynnerliga tider är våren 2020. Men nu börjar det vara dags att skruva upp oron igen, för maj är som sagt sista månaden jag vet varifrån mina pengar kommer. Sedan är det väl ”bara” att skaffa ett jobb till hösten. Under krisåret 2020.

En målsättning som är möjlig att nå:

En till youtubekonsert, eller två. Jag är helt otroligt glad över bemötandet jag fått av er. Flera av er har skickat fina kommentarer med önskemål om låtar eller videor där ni sjunger med. Det här är jätteuppskattat ska ni veta!

Jag är mest kluven till:

Jag är (surprise, surprise) ganska kluven till det här med min gradu igen. Jag kom jättebra igång i januari men sen kom ju det här förbannade viruset och avbröt mig. Igen.  Jag kan ju faktiskt inte skriva på den så hemskt mycket just nu eftersom jag inte kommer åt mitt material. Samtidigt är jag så förbannat trött på att stressa över, och överhuvudtaget tänka på den.

Det här ger mig energi just nu:

Musiken.

Det här ser jag mest fram emot:

Jag tror, jag tror på sommaren. Och när allt blir någorlunda som vanligt igen. Himla intressant förresten att ni uppskattade mitt förra inlägg så mycket, trodde jag skulle få höra att jag är en otacksam skit. Fast vid närmare eftertanke- ser jag faktiskt fram emot att allt blir som vanligt igen? Ganska sweet att som studerande ha rätt till arbetslöshetsersättning om man blivit permitterad. Alltså att som studerande veta att ekonomin är säkrad. Det kommer nog aldrig att hända igen. Och som ni som känner mig, eller läser bloggen vet, kommer jag troligtvis att studera på nytt ganska snart efter att ÅA är avslutat för min del. Jag upplever nämligen inte riktigt att det här med språk var mitt eget val. Men mera om det när jag känner mig redo för att skriva om det.

Någon hade skrivit Hauskaa vappua vid Helsingfors domkyrka i fredags. Ganska fint var det.

Ja, lite liknande tongångar som i april. Jag vet också att de här inläggen inte är de populäraste här på min blogg men jag skriver dem för mig själv. För det är så otroligt lätt att man glömmer hur man mådde en månad, ett år, en dag sedan och jag har märkt att jag gärna går tillbaka till de här inläggena senare, så därför fortsätter jag med dem. Om ni ändå gillar inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför!

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla min facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på instagram och youtube!