Det glada 20-talet är här? 10 tankar om januari

Det glada 20-talet är här? 10 tankar om januari

Nu är det 20-tal igen. Förhoppningsvis ett glatt 20-tal jämfört med bajs-10-talet. Här och här kan ni läsa mera om mitt 10-tal. Fast ni är förvånansvärt många som redan läst min årtiondesammanfattning. Jag skrev inläggen mest för min egen skull, men roligt att ni också läste dem. Hoppas ni vill fortsätta med det. Nu har det också bytt månad och jag ska därför fortsätta med det som jag började med förra månaden, så här kommer 10 tankar om januari.

Första tanken under månadens första morgon:

Första tanken när det bytte år (och årtionde) var att äntligen är det över. 2010-talet alltså. Jag vet att ingenting egentligen ändrar men i år har det faktiskt känts bra att lämna det där skitårtiondet bakom sig. Slutet var bättre än början men tungt var det också. På morgonen sedan var väl första tanken att jag måste hinna på toaletten. Som de flesta morgnar. I år har jag inte haft någon jättestark nyårsångest som jag tidigare alltid fick. Hoppas att det håller i sig. Fast jag vet ju att våren snart kommer så ångesten kommer nog förr eller senare ändå. (Jepp, jag är en sån som hatar våren som årstid. Inte hösten som man ”ska”)

Jag ska jobba med:

På tisdag börjar jag mitt nya jobb som eftisledare, så det är det som jag ska jobba med. Jag har jobbat som inhoppare som eftisledare tidigare, och det har varit ett roligt jobb. Det är ändå ganska länge sedan jag senast arbetade på eftis så lite nervöst är det nog.

Jag ska skriva:

Förhoppningsvis flera blogginlägg än i december! Och gradu…

Maträtt jag vill testa:

Jag vill testa att äta mera vegetariskt (precis som förra året) och eftersom jag köpte den här boken kommer jag troligtvis att testa recept ur den. Om ni har några andra bra (lättlagade, snabba) vegetariska recept får ni gärna tipsa mig!

IMG_2336.JPG

Den här boken ska jag läsa:

Boken ovan förstås och sedan har jag en del böcker jag köpte på bokmässan som jag vill läsa. Jag köpte också Märta Tikkanens Män kan inte våldtas i december. Jag tyckte mycket om den då jag läste den på Iniö (alltså 2010) så jag tänkte att jag gärna läser den igen. Och nu gör jag det. I övrigt så är läsning inte något favoritintresse hos mig mera. Det beror på flera saker, både att jag inte hinner musicera om jag läser hela tiden men också en rest av utmattningen och ett trauma från åren 2010-2014. Kanske det får bli ett blogginlägg av det här?

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Jag vet inte, typ gradun? Att skriva den och inte bara prata om det? Men förhoppningsvis kommer jag äntligen att kunna ta ut magisterexamen senare i år, så det är väl det jag måste svara på den går här frågan.

En målsättning som är möjlig att nå:

Att börja lite försiktigt med gradun. Först en kvart om dagen, sen en halvtimme, en timme och sedan successivt mera. I och med att jag kommer att jobba halva dagar kommer jag aldrig att känna mig tvungen att arbeta 8 timmar om dagen på den.

Jag är mest kluven till:

Den här har ni hört förr men gradun. Och jag vet att det är trauman (ja, inget mindre än trauman) från när jag skrev kanden och överhuvudtaget tiden som ledde till min utmattning som spökar, men jag är livrädd för att det bara ska bli skit av allt, och därför har jag svårt att börja med den. Eller, jag började ju med den två gånger i höst men blev sjuk direkt båda gångerna så jag lät det vara. Samtidigt är jag så in i helvete trött på att ha den framför mig att det känns som att bara jag får den skriven är allt bra.

Sedan är januari också den sista månaden som fpa betalar min terapi. Efter det kommer jag att behöva betala hela summan själv och då kommer jag inte att kunna gå i terapi varje vecka mera. Det har gått helt bra fast vi nu haft juluppehåll men jag är orolig för hur graduskrivandet kommer att påverka mitt mående. Universitetsstudier har nämligen i princip aldrig förbättrat min hälsa om vi ska vara ärliga.

Det här ger mig energi just nu:

Det har varit jätteskönt att ha ett så långt jullov som jag haft, så det har nog gett mig energi. Det har varit roligt att hinna umgås med sambon också lite mera nu. Vi hann inte riktigt umgås i höst med allt program vi båda hade, så det har varit roligt att vara med honom nu. Och så ska det bli roligt att fortsätta med sånglektionerna snart igen.

Det här ser jag mest fram emot:

Att inte behöva ha väckning 6.20 trots att jag ska på jobb. Förhoppningsvis ha mera tid för musiken och mina andra intressen också. Annars brukar jag inte riktigt gilla januari, så jag vet inte. Men januari går väl också över. Och sen kan vi hoppa över mars och april också.

Lite blandade känslor alltså. Det har varit skönt att få vara ledig men också lite nervöst inför våren med både studieåtergång och nytt jobb. Jag kommer att försöka prata om det jobbiga för om det är något som 2010-talet lärde mig så är det att det är så helvetes tungt att försöka klara allt själv utan att röra en min inför sina bekanta. En del kommer jag säkert att skriva om hit i bloggen också, men jag vill inte att ångest ska löna sig för mig i form av bloggklick, så lite kommer jag säkert att filtrera bort mera än förut. Här har jag skrivit mera om just det här. Häng gärna kvar på bloggen också i år! Och gärna också på youtube, här har ni min senaste video: