10 tankar om juli

10 tankar om juli

Juli är här, det betyder att det är dags för månadens lista. Lånad av Kugge som vanligt. Jag har sett fram emot juli ganska mycket men eftersom det här med gradun går lite si och så just nu är jag lite kluven inför månaden. Men jag ska troligtvis träffa vänner åtminstone i något skede, och har mycket musik på gång, så bra saker finns också just nu fast gradun känns jobbig. Men nåja, till saken nu då:

Första tanken under månadens första morgon:

Oj herregud, behöver jag redan stiga upp? Min kropp har blivit beroende av fysisk aktivitet mer än någonsin förut, och om jag inte rör på mig så jag blir svettig så sover jag skit. Så nu handlar motion mest om att få sova på nätterna för mig. Kanske lite bättre än att det bara handlar om att gå ner i vikt och bli smal, men ändå lite jobbigt att om jag tar en pausdag så blir det enormt svårt att sova. Det har ju med annan ångest att göra också förstås. Igår hade jag en pausdag då jag hade ganska stark träningsvärk från i måndags. Och därefter sov jag alltså dåligt, hade svårt att somna och vaknade mitt på natten. Därför var jag inte så pigg på att stiga upp idag.

Jag ska jobba med:

Samma som i juni. Gradun. Och mina musikprojekt så klart. Har ett projekt där några vänner är med och det är jättespännande för mig. Superkul att de ville vara med. Om allt går som planerat lanseras det i slutet av månaden. Och ett av projekten kan ni hjälpa mig med, nämligen det här nedanför. Ni kan förstås också skriva låtönskemål per mejl om ni vill det, och också här i kommentarsfältet.

 

Jag ska skriva:

Gradu. Och säkert några blogginlägg också!

Maträtt jag vill testa:

Jag har ännu inte ätit finska jordgubbar i år, så det vill jag äta.

Den här boken ska jag läsa:

Tror faktiskt jag ska läsa Märta Tikkanens Män kan inte våldtas på nytt. Jag läste den för tio år sen när jag sommarjobbade på Iniö, och minns att jag gillade den då.

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas:

Säkert faktiskt att planera mina musikprojekt. Musik är annars den enda sysselsättning jag kan hålla på med och helt glömma tid och rum. Under all annan aktivitet har jag ganska bra koll på tiden, men om jag är riktigt inne i ett musikprojekt kan jag helt glömma bort allt annat och ibland till och med glömma att äta och dricka kaffe.

En målsättning som är möjlig att nå:

Att få mitt gradumaterial färdigsorterat för vidare analys och kapitlet om tidigare forskning kanske skrivet? Jag försöker nu jobba på gradun några timmar 4 dagar i veckan, och det har fungerat helt okej. Långa stunder orkar jag inte eftersom gradun fortfarande är som att öppna en låda av gammal, nertryckt ångest från studieåren 2010-2015, men jag försöker tänka att 2-3 timmar om dagen är bättre än 0. Det är just nu det enda sättet jag kommer vidare på den. 

Jag är mest kluven till:

Gradun. Kommer att svara så ända tills den är innlämnad och jag har magisterspapprena i handen.

Det här ger mig energi just nu:

Musiken, N och vännerna. ❤️

Det här ser jag mest fram emot:

Sambons semester, och musikprojektet som förverkligas snart. Och sedan såg jag jättemycket fram emot en grej som skulle ha varit på veckoslutet, men som tyvärr blev avbokad. Men vad kan man åt det?

Det var den listan, får se vad juli på riktigt för med sig. Hoppas att det skulle vara både varmt och varvas med lite regn. Jag reagerade igår på att det var så skönt att kunna ha långbyxor på sig utan att smälta, men jag hoppas att det skulle få bli lite varmt emellanåt också. Sedan i augusti är det back to work som gäller, men jag fyller så klart i listan på nytt då. Och psst, ni har väl märkt att jag har fixat lite nya bilder till hemsidan. Jag var ute och fotade i lördags och fick till några bilder som jag faktiskt blev nöjd med. Den här nedanför fick dessutom vara med i en fototävling. Om ni trycker på den kommer ni till tävlingssidan där ni kan gilla den! Om den blir vald till finalist får ni mera anvisningar sedan, men troligtvis blir den inte det baserat på hur många som skickat in bilder. Men jag gillar den som tur ändå.

Om ni gillade det här inlägget får ni gärna ge det en tumme upp här nedanför.

Om ni gillar det jag skriver här i bloggen kan ni gärna gilla min facebooksida där jag delar alla inlägg.

Jag finns också på youtube och instagram!